Strona główna

Nasze tradycje Filozofia działania Najwyzsza jakość Certyfikaty i wyróznienia Ochrona środowiska Nasza oferta Współpraca Kontakt Nowości Katalog on-line

filtrów ASSO to dla nas cel nadrzędny. Dlatego też zatrudniamy najlepszych specjalistów i możemy śmiało stwierdzić, że każdy pracownik ASSO legitymuje się najwyższymi kwalifikacjami. Dysponują oni najnowszymi technologiami i doświadczeniem zdobytym w trakcie realizacji zamówień dla wielu wymagających, tak krajowych jak i zagranicznych, kontrahentów.
Nasze doświadczenie pozwala nam produkować filtry pod obcymi markami - zarówno dla dużych dystrybutorów części, jak i dla innych producentów filtrów.
Wiemy dobrze, że Klienci oczekują, przede wszystkim, produktu nowoczesnego i niezawodnego. Stąd też w procesie produkcyjnym używamy wyłącznie najlepszych surowców pochodzących od profesjonalnych, sprawdzonych dostawców.
W PPH ASSO działa wprowadzony i certyfikowany przez SGS International Certyfication Services
System Zarządzania Jakością zgodny z normą PN-ISO 9001.

Wszystkie procesy związane z projektowaniem, zakupami materiałów, produkcją, badaniami, dystrybucją wyrobów oraz obsługą posprzedażową są zgodne z udokumentowanymi procedurami, monitorowane i objęte nadzorem.
Pomiary i badania wykonuje się przy użyciu narzędzi i aparatury kontrolno-pomiarowej poddawanej systematycznemu sprawdzaniu i uwierzytelnianiu w Okręgowych Urzędach Miar oraz niezależnych laboratoriach uznanych firm.
Każdy filtr oleju opuszczający fabrykę przechodzi surową kontrolę na automatycznym stanowisku testującym - tym samym spełnia najostrzejsze wymogi jakościowe nawet takich potentatów samochodowych jak Volkswagen czy BMW. Prowadzimy również regularne badania naszych wyrobów w niezależnych laboratoriach, dzięki czemu wszyscy nasi Klienci otrzymują produkty bezpieczne i niezmiennie najwyższej jakości.
Prawidłowość funkcjonowania Systemu Zarządzania Jakością jest co 6 miesięcy potwierdzana, poprzez przeprowadzanie auditów sprawdzających, przez firmę certyfikującą.
System Zarządzania Jakością wymusza więc najwyższą jakość materiałów, technologii, parku maszynowego, wysokie wymogi wobec dostawców i kooperantów oraz zatrudnionych pracowników i jest gwarancją stabilnej, najwyższej jakości naszych wyrobów.