• Filtry do pomp i pistoletów
    Filtry to elementy posiadające tak zaprojektowane powłoki, aby przepuszczać jedynie określone cząsteczki. To pozwala skutecznie oczyścić powietrze lub określoną substancje ze wszystkich zanieczyszczeń. Filtry są powszechnie używane w wielu urządzeniach, aby chronić zdrowie człowieka przed niekorzystnym wpływem różnego rodzaju cząsteczek, ale również oczyszczać wszelkiego rodzaju substancje. Filtry do pomp paliwa i pistoletów lakierniczych mają za
  • Filtry samochodowe OEM
    Konserwacja samochodu jest bardzo ważnym elementem użytkowania pojazdu. Dzięki regularnym wymianom części możemy mieć pewność, iż nasze cztery kółka będą jeździć prawidłowo i bezawaryjnie. Jednymi z takich elementów, które należy wymieniać regularnie są filtry samochodowe takie jak, filtr powietrza, filtr paliwa czy też filtr oleju silnikowego. Każdy z filtrów wymienia się w innym czasie, natomiast
  • Jaki wybrać filtr do odkurzacza przemysłowego?
    Jaki wybrać filtr do odkurzacza przemysłowego? Odpowiedni filtr przemysłowy wpływa na jakość powietrza, oczyszczając je ze wszystkich zanieczyszczeń, które mogą stanowić zagrożenie dla człowieka i negatywnie wpływać na środowisko. Dodatkowo dobry filtr to ważna część prawidłowej eksploatacji urządzenia, zapewniająca jego bezawaryjne działanie i długą żywotność. Szkodliwe pyły w miejscu pracy Pyły to najczęstsze zanieczyszczenie, z
  • Filtry do lakierni proszkowych
    Filtry to wielka rodzina produktów, różniących się wymiarami, materiałami, z których są wykonane i zastosowaniem. Ich użycie jest konieczne ze względu na ochronę środowiska, bezpieczeństwo pracowników oraz jakość wykonywanej pracy. Używa się ich powszechnie podczas: – cięcia metalu laserem lub plazmą – obróbki skrawaniem metalu i tworzyw sztucznych – spawania – piaskowania – śrubowania –